Ana içeriğe atla

⭑ Sina Pırlanta

Sepetim

Sepetiniz boş

Tektaş Pırlanta Yüzük Seçimi

Birçok kadın tektaş pırlanta yüzüğünü ömrü boyunca parmağında taşıyıp baktıkça güzel şeyler hatırlamak ister. Özeldir ve özel hisleri çağrıştırır. Pek çok farklı taşlı yüzükler ve farklı pırlanta tasarımlar mevcuttur fakat bunlar arasında tektaş pırlanta yüzüğün yeri çoğu zaman farklıdır. Hayalleri süsler, kendine has bir büyüsü olduğuna inanılır. 

Bu açıdan baktığımızda da tektaş pırlanta yüzük seçimininde doğru bilgilere sahip olmak ve bunların detaylarını iyi analiz etmek gereklidir ki aynı zamanda net hamlelerle en doğru seçim yapılabilsin. 

Tektaş pırlanta yüzükler evlilik teklifleri gibi birbirinden farklı özel gününüzü taçlandıran harika bir model olmasına karşın, pek çok kadının kendisine hediye olarak seçtiği modeller olarak da yüksek bir popülariteye sahiptir. Daha önceki yazılarımızda da paylaştığımız üzere pırlanta seçimi sırasında önemli önceliğe sahip kriterler mevcut.

İlk etapta tektaş yüzüğün sadece görünümü bizi karar noktasına yönlendirir gibi gözükse de, temelde kesiminden berraklığına, renginden karatına birbirinden farklı aşamalardan geçerek uzun bir serüven sonunda son görünümüne ulaşır. 

Uzun bir yolculuk sonrasında şahane görüntüsüyle bizi büyüleyen tektaş pırlanta yüzüklerin yolculuklarının detaylarına hakim olarak en doğru seçimi yapmak ister miydiniz?

Tektaş Pırlanta Yüzük Modelleri 

Tek taş yüzük modelleri seçerken çeşitli model, fiyat, kalite anlamında tatmin ve mutluluğu yakalamanın detayları; süreç ile ilgili doğru bilgilere sahip olmaktan geçmektedir. 

Pırlanta seçimi sırasında direkt olarak ilk görüşte test edebileceğimiz faktör; pırlanta şekilleri olacaktır. Bu noktada damla kesim, kalp kesim, zümrüt kesim, yuvarlak kesim, oval kesim, prenses (kare), markiz kesim gibi birbirinden farklı model seçeneği mevcuttur. 

Yuvarlak Pırlanta, pırlanta tektaş yüzükler açısından dünyanın en popüler pırlanta şeklidir. Tabanı külah şeklindedir ve böylelikle üstten gelen ışığın dönüşünü maksimize edip hoş bir görünüm sergiler. Onun dışında diğer seçenekler de tamamen kişisel zevk ve tarz bazında tercih edilebilir. Ya da pırlantanın modelinin el modeli, parmak üzerinde duruşu da karar verirken belirleyici olabilir.

Pırlanta Model Seçimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 

Pırlanta konusunda teknik detaylara girersek kesim, renk, berraklık ve karat özellikleri öne çıkacaktır. 

En değerli taşlar denildiğinde akla gelen 'elmas' üzerinde kesim faktörünün insan eliyle oluşturulan tek özellik olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada tamamen usta ve detaylı ince bir işçilik isteyen kesim faktörü pırlantanın değerinin belirlenmesini fazlaca etkiler. Pırlanta doğru oranlar üzerinden bir kesime sahipse, bir yüzeyinden giren ışık diğer yüzeyinden yansır ve dağılarak ‘taç’ denilen üst kısmından yayılır. Aksi takdirde kesim çok derinse, ışık pırlantanın ‘külah’ olarak adlandırılan ve altta yer alan kısmından kaçacak, bu da görünümünü etkileyecektir. Parlaklığı en iyi şekilde yansıtabilecek pırlanta; iyi kesime sahip, yansımayı en iyi yapabilecek açılara sahip bir pırlanta olmalıdır. 

Pırlanta seçimi sırasında pırlanta renkleri de değerin belirlenmesinde önemli bir unsura sahiptir. Yüzük seçerken karşılaşılan pırlanta harfleri, taşın ait olduğu renk kalitesini ifade eder ve buna göre bir seçim yapılabilir. 

Pırlanta renk sınıfları olarak değerlendirdiğimizde D’den Z’ye uzanan modeller arasından inceleme yapabilirsiniz. D sınıfı en beyaz pırlantayı simgeler. Dolayısıyla renk skalasından baktığımızda en değerli pırlanta modellerinin D sınıfı pırlantalar olduğunu söyleyebiliriz. D renk pırlantayı bulmak diğerlerine göre oldukça zordur. 

Genellikle yaygın olarak bilinen bir diğer kalite ölçüsü de karat olarak belirlenmiştir. Karat pırlanta ağırlığını ölçmek için kullanılan ölçü birimidir. Pırlantanın kalitesi, fiyatlandırması aşamalarında önemli bir faktördür. Birbirinden farklı karat ağırlığında pırlanta seçenekleri birbirinden farklı modellerle satışa sunulmaktadır ve seçim sırasında tek bir karat aralığını 'doğru' ya da 'olması gereken' aralık olarak vermek doğru olmayacaktır. Bunun net bir cevabı yoktur çünkü yüzük takılacak parmağın boyutu ve bütçe gibi pek çok farklı etken karar verme aşamasını başka açılardan etkileyebilir. 

Tektaş Pırlanta Yüzük Seçimi

Pırlanta seçimi sırasında son olarak ele alacağımız faktör: berraklık. Işığın yansıtılması aşamasında doğal izler ne kadar az olursa ışık o kadar yansıyacak ve pırlanta yüzük modeli o kadar değerli olacaktır. En az ize sahip pırlantayı bulmanın kusursuza en yakın pırlantayı bulmakla eş değer olduğunu söyleyebiliriz.

Tektaş Pırlanta Yüzük Fiyatları 

Yüzük seçimi sırasında yukarıda bahsettiğimiz seçim kriterleri , ayrı ayrı olarak modellerin fiyatlarının belirlenmesinde etkili rol oynar. Hepsinde en iyi aralıkların seçilmesi, doğal olarak fiyat skalasında en yüksek fiyatlandırmaları da beraberinde getirmektedir.

Yukarıda bahsedilenlere ek olarak hem taşın yerleştirme biçimi hem de taşın yerleştirildiği yüzük çerçevesi olarak karşımıza çıkan montür,  yüzüğün değerinin belirlenmesinde etkin rol alan ayrıca bir kavramdır. Kriterler ortalama değerlere çekildikçe fiyatlar da bu oranda değişecektir. Tektaş pırlanta yüzük fiyatları görüldüğü gibi çeşitlendirilmiş seçenekler doğrulusunda belirlenir. Tamamen sizin öncelikleriniz belirleyici olacaktır. 

Göz Alıcı Pırlanta Yüzük Modellerimizle Şıklığı Yakalayın 

Tektaş yüzük modellerimize web sitemiz üzerinden detaylı filtrelendirme seçeneklerini kullanarak, kendiniz için en uygun seçimleri yapabilirsiniz. Kategoriler, beştaş yüzükler gibi diğer modelleri de rahatça inceleyebilmeniz adına kullanıcı dostu olarak özel tasarlanmıştır. Ürün sayfaları üzerinden yüzük ölçüsü hakkında yapılan detaylı bilgilendirme, yüzük ölçüsünü bilmeyenler için oldukça yardımcı olacaktır.

Her zevk ve her bütçeye uygun olarak tasarlanmış modeller arasından bahsettiğimiz kriterleri baz alarak seçiminizi yapın ve özel işçilikle tasarlanmış modellerimizle mükemmel şıklığın keyfini çıkarın. Kişiye özel Hologram Sertifikalı modellerimizle kaliteden ödün vermeden en yüksek memnuniyete erişebilmenizi hedefliyor ve bu bağlamda hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.