Ana içeriğe atla

⭑ Sina Pırlanta

Sepetim

Sepetiniz boş

Adım Adım Evlilik Teklifi Yüzük Seçimi

Evlilik teklifi yüzükleri seçimi konusu oldukça hassas bir o kadar da zor bir konudur. Bu sebepledir ki bu seçim yapılırken dikkat edilmesi gereken fazlaca nokta vardır. Kriterlerin hepsine tik atıldığı an, en iyi evlilik yüzüğü avuçlarınızda o büyülü ana ışınlanmamanız işten bile değil. Şimdi sırayla sizler için sıraladığımız önemli seçim kriterlerine göz atabiliriz.  

Bütçenize En Uygun Seçenekleri Sıralayın 

 Ortak bir hayata adım atmanın arefesinde tüm detayların ince, sıcak ve hoş detaylardan oluşması o günü unutulmaz kılacaktır. Manevi gücünü sevgiden alan bu özel gün ilginç evlilik teklifi sahnelerinin yaşanmasına da ortam hazırlayabilir. 

Tüm bunların gerçekleşmesinde ilk adım olan yüzük seçimi konusu iki tarafı da her anlamda mutlu etmeli ve iyi hissettirmelidir. Bu seçimi en iyi şekilde yapabilmek için öncelikle bütçeye uygunluk kriteri ele alınmalıdır. Evlenme teklifi yüzükleri modelleri çok çeşitli bir ürün yelpazesine sahiptir. Fakat yüzlerce seçenek arasından en iyi model elbette sizi her anlamda en iyi temsil eden model olacaktır. 

Çeşitli altın ve pırlanta yüzük modelleri arasında birbirinden farklı evlilik teklifi yüzüğü fiyatları karşınıza çıkacaktır. Bütçe aralığınızı belirledikten sonra model ve kalite seçimini daha net şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Genel hatlarıyla inceldiğimizde kalite ve işçilik arttıkça fiyatlarda da doğru orantılı olarak artışlar yaşanacaktır. Fakat bahsettiğimiz geniş seçenekler, harika fırsatları da beraberinde getirerek her bütçeye hayran olunası ve şık tasarım modellere sahip olma imkanı tanır.

Filtreleyin: Sevdiğinizin Zevkini Yansıtan Evlilik Teklifi Yüzük Modelleri  

 Bütçenizi belirledikten sonra filtreleme için daha da önemli bir aşamaya geçebiliriz. Sevdiğinizin zevkini en iyi yansıtan evlilik teklifi yüzük model seçimi. Bu noktada seçim tamamen zevk ve tarz unsurları göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. 

Çoğu kadını kendine hayran bırakan, rüyalarını süsleyen tektaş pırlanta yüzük modelleri tercih noktasında zaman zaman yerini farklı seçeneklere bırakmaktadır. Baget pırlanta yüzük modelleri de en az tektaş pırlantalar kadar tercih edilmektedir. Elbette seçenekleri sadece bu iki model çeşidiyle sınırlandırmamak gerekir. 

Sevdiğinizin zevki devreye girdiğinde farklı kalıplardan bakmaktan hoşlanan, tarz olarak daha farklı modellerle uyumlu kadınlar için renkli taşlı altın yüzük modelleri bambaşka seçenekler sunar. Tercinizi kendinizden detaylar katarak daha da kişiselleştirmek isterseniz yüzüklerin üzerinde taşlarını arttırabilir, içerisinde isimler yazdırabilir ya da sonsuzluk işareti ekletebilirsiniz. 

Tekliften günler öncesinde başlayan araştırmalar sizi bambaşka modellere götürecektir fakat burada zevk tarz anlamında nokta atışı bilgilere sahip bir göz en uygun modeli zaman kaybetmeden bulabilir. Çok ince detay düşüncelerle seçilmiş bir evlilik yüzüğü kendisini her şekilde belli edecektir. Ve bu yüzük, evlilik teklifi yapılan o özel insanı daha da özel ve mutlu hissettirip adeta peri masallarından bir sahne ile ömürlük bir yolculuğun temellerini atacaktır. 

Hangi modelin hem özel hem farklı hissettireceği sorusuna doğru yerlerden bakıp cevaplarıyla yeterince meşgul olursanız fark edeceksiniz ki fazlaca kriter mevcut. Bu noktada biraz daha detaya inildiğinde sizlere yardımcı olacağını düşündüğümüz bilgileri aşağıda kalite faktörlerini içeren başlık altına derledik.

Seçtiğiniz Evlilik Yüzüğü Modelleri Arasından Kalite Seçimi Yapın

Sevdiğiniz insanın zevk ve tarzını kıstas aldığınızda tektaş, baget ya da altın yüzük modellerinden hangisinin daha doğru bir tercih olacağına karar verdiğinizi kabul ederek size bu kısımda daha da fikir sahibi olabilmenizde yardımcı bilgiler paylaşıyor olacağız.

Özellikle seçimi pırlanta tektaş yüzük modellerinden olanlar için pırlantanın 4C’si fazlaca karşılarına çıkacak bir başlıktır. Pırlantanın 4C’si denilen kriterler; renk, berraklık, karat ve kesim özellikleridir. Tüm bu özelliklerle alakalı seçimi yaparken ilk etapta belirttiğimiz bütçe aralığı ve kişisel zevkler harmanlanıp en doğru ve güzel yüzük modelini ustaca yapıp harika bir organizasyon ile evlilik teklifinizi taçlandırabilirsiniz.

 Pırlantanın Rengi: 

Elmaslar Amerika’da beyazdan sarıya doğru, Avrupa’da ise alfabetik simgelerle harflerle birlikte beyazlık seviyesini ifade eden terimlerle tanımlanır.

D – E – F için renksiz(colorless), G – H – I – J için yaklaşık renksiz(near colorless), K – L – M için hafif sarı(faint yellow), N’den R’ye çok açık sarı(very light yellow) ve S’den Z’ye de açık sarı(light yellow) tanımlaması yapılmıştır.
Pırlantaya ilk baktığınızda rengi anlaşılmayabilir fakat ışıkta bakıldığında tonları anlaşılacaktır. Ve pırlanta ne kadar renksiz ise o kadar yüksek kaliteye sahiptir diyebiliriz.

Pırlantanın Karatı: 

Ağırlık birimi olarak gramın beşte birine tekamül eden kırat pırlantanın değerini belirlemedeki en önemli faktörlerden olan ağırlık birimi olarak karşımıza çıkar. Evlilik tekliflerinde genellikle 0.20 ile 0.40 karat arası tek taş pırlanta yüzük modelleri tercih edilmektedir.

Pırlantanın Kesimi: 

Bir önceki başlıkta bahsettiğimiz karat ağırlığının değerini görsel olarak ortaya çıkarma konusunda pırlantanın kesimi önemli rol oynar. Bu yüzdendir ki hünerli ellerde ince işçilik kesim ile oluşturulmuş pırlanta yüzük eşsiz bir tasarım olarak en doğru tercihi yapmanıza yardımcı olacaktır.

Kesim kalitesi 5 sınıftır.
·    Excellent – Mükemmel
·    Very Good – Çok iyi
·    Good – İyi
·    Fair – Makul
·    Poor – Verimsiz

Pırlatanın Berraklığı: 

Berraklık, elmasın oluşumu esnasında içinde ya da yüzeyinde bulunan izleri veya daha sonra oluşan hasarları ifade eder. Pırlanta yüzeyinde izlerin artması değeri düşürecektir. Berraklık faktörü de pırlantanın kalitesini belli eden bir diğer unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pırlantanın 4C’si için detaylı bilgi edinmek isterseniz Pırlantanın 4C’si yazılarımıza web sitemiz üzerinden ulaşıp detaylara hakim olabilirsiniz.

En güzel duyguların, sevginin ve bağlılığın sonsuzluğunu ifade eden ilk somut adım atılırken fazlaca kriterden bahsettik. Ama tüm bunlar önemli olduğu kadar, bu yazıyı sonuna kadar okuyup tüm detaylara hakim olmaya çalışarak en iyi seçimi yapmaya çalışan sizlerin de kendi zevklerini yansıtarak son rütuşları atmanız hediyenizi daha da anlamlandıracak ve sevdiğiniz insanı göklere çıkaracaktır. Unutulmamalıdır ki sevgiye dair tüm detaylarla yapılan bir seçim, ‘Bu yüzüğü seçerken her detayını incelikle düşünüp, sana çok yakışacağını hayal ederek seçtim’ mesajı verecektir. Bunların karşı tarafa daha da fazla geçmesi için; ilk günden bugüne kadar paylaştığınız anılardan, hayatınızdaki yerinden ve ortak hayallerinizden bahsettiğiniz etkileyici romantik bir konuşma aynı zamanda göz alıcı evlilik yüzüğü seçiminize bütünleyici muhteşem bir etki yaratacaktır.